Welcome to ZRoadster.org - BMW Z1 Z4 Z8 Z3 Forum and Technical Database

If you want to join in with the discussion, and see the areas which are available only to members then sign up now!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Updating Tapatalk this morning 16/07/2012 COMPLETED

Discussion in 'Site Announcements and Feedback' started by GazHyde, Jul 16, 2012.

  1. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Hi all,

    I will be updating the Tapatalk code on the main site this morning. There will be a brief period where Tapatalk may appear not to work. It may also be neccessary to logout/login again afterwards.

    A couple of new features added and a few bugs fixed so worthwhile doing it now.

    Cheers, Gary

    EDIT: Update completed without issue. Had to relogin on my iPhone, but my Android did not require it!

    There are some nice new features according the the developers change log.

    > Multiquotes are now possible from the program
    > Image handling fixes. Images should display correctly now.
    > Emoji smilie support - need to investigate this to see what it brings.
    > Youtube videos should display in a post, and when clicked send you to watch it on YouTube. Previously it just didn't show a video at all.
     
  2. TJ65

    TJ65 Dedicated Member

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    34
    Location:
    East Yorkshire
    Model of Z:
    Z3M Roadster
    Hi Gary
    Don't know if it's just me but my favourites tab doesn't work now it just comes back with a "system message" saying " The requested topic does not exist "
    It's not a problem but I do find it handy now and again, is there a fix?

    Tim
     
  3. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Hi Tim,

    Just found both my Android and iPhone seem to do the same thing. Mine is fine when you choose "Favorites > Forums", but gives the error when looking at "Favorites > Topics". So it seems to only be on subscribed topics as far as I can see.

    I've rechecked the settings from the upgrade this morning but all looks correct. I've logged a support request with the developer and hope they will come up with a resolution quickly.

    Regards, Gary
     
  4. TJ65

    TJ65 Dedicated Member

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    34
    Location:
    East Yorkshire
    Model of Z:
    Z3M Roadster
    Cheers Gary
     
  5. Titan

    Titan Moderator
    British Zeds

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,409
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    86
    Location:
    North North Yorkshire
    Model of Z:
    sDrive35i
    Just tried emoji smilies and received an SQL error. I've emailed a screen shot to you and James
     
  6. Snoops

    Snoops Zorg Addict

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    338
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Red Rose Country
    Model of Z:
    2.8
    I had an error this morning trying to post about the tickets - didn't take a screenshot :ymblushing: (and I should know better) but when i tried to submit again it said I couldn't post so soon after already posting - checked the forum and my post had gone on :-\

    I'll take a screenshot next time but thought I'd mention it.. to be honest though I think I've had this before in the last few weeks, it's not just happened since the update.
     
  7. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    The Tapatalk support team appear to have worked their magic on the subscribed topics issue. I'm no longer receiving the message on my Android, but can't find my iPhone to check that.

    Can you Tapatalk users have a look too, and I can close the support ticket with Tapatalk.

    As for Snoops posting issue, let me know when you see it again and I'll have a look at that.
     
  8. TJ65

    TJ65 Dedicated Member

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    34
    Location:
    East Yorkshire
    Model of Z:
    Z3M Roadster
    My IPad is working fine now on subscribed topics, thanks Gary
     
  9. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Thanks for letting me know Tim. It appears to be a common issue with this new version of the server end code looking at their support forum. Has to be said the support I've had from them has been superb.
     
  10. Titan

    Titan Moderator
    British Zeds

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,409
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    86
    Location:
    North North Yorkshire
    Model of Z:
    sDrive35i
    Can they sort out emoji icons?
    I've just tried again and am still getting SQL errors despite updating the iPhone software :(
     
  11. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    I need to look in to the Emoji issue next... Will do it as soon as I am back on my feet again ;)

    EDIT: Just logged a support ticket so will see what they come back with.

    EDIT 2:Tapatalk have already had this reported to them so are aware and are working on resolving it. No timescale offered by them.
     
  12. z3cade

    z3cade Zorg Guru (III)
    East Anglian Crew

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    137
    Location:
    Peterborough
    What's the differents with taptalk? As I just use the normal Internet on the iPhone.. Works fine :-\
     
  13. Boysie

    Boysie Zorg Guru (I)
    Supporter British Zeds M Power

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    94
    Location:
    West Chiltington, West Sussex
    Model of Z:
    M Roadster S50
    i have just added the tapatalk app, still finding my about, where as with the internet connection
    the text is small as with tapatalk its a larger text and easier to navigate, i hope hope!
     
  14. Snoops

    Snoops Zorg Addict

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    338
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Red Rose Country
    Model of Z:
    2.8
    I got that error again but the message went off my screen before I could get a screen shot b-( and ended up double posting coz I thought it hadn't gone on again.

    Then I got this message and was asked to send an error report - any ideas Gaz?

    [​IMG]
     
  15. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,104
    Likes Received:
    9,158
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Without the screenshot or exact error I'm not going to get anywhere with the support team. Has anyone else seen this issue using Tapatalk?
     
  16. Snoops

    Snoops Zorg Addict

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    338
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Red Rose Country
    Model of Z:
    2.8
    Test

    Snoops ont'apatalk
     
  17. Snoops

    Snoops Zorg Addict

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    338
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Red Rose Country
    Model of Z:
    2.8
    Test

    Snoops ont'apatalk
     
  18. Snoops

    Snoops Zorg Addict

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    338
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    51
    Location:
    Red Rose Country
    Model of Z:
    2.8
    Testing again, not getting the error now....!!!!

    Snoops ont'apatalk
     

Share This Page