Welcome to ZRoadster.org - BMW Z1 Z4 Z8 Z3 Forum and Technical Database

If you want to join in with the discussion, and see the areas which are available only to members then sign up now!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sony mex bt3900u phone problem

Discussion in 'GadgetZ, GismoZ and Bling' started by swamper, Dec 27, 2011.

  1. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    hi chaps
    iv fitted the above today and what a cracking sound coming out of it.
    pic at the bottom

    the problem is that iv connected it to the phone (Nokia 6300 i think) via bluetooth and all went well....but you cant look through the call list or phonebook....but the biggest problem is that when you dial out the phone shows its dialing on the head unit but it cant be heard over the speakers.......and the same when some dials in...units displays calls but no sound.
    iv been through the phone setting and cant find anything obvious and i know this phone is capable as it works thin the van?

    so the question is..are there any people on here that know about such things and have you got any ideas..or can somone point me in the right direction....as the sony website is just @-)

    edit....think we may have cracked it :ympray:
     

    Attached Files:

  2. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,226
    Likes Received:
    9,380
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Swamps,

    I have the Sony MEX-BT3800U in my Z3. I've found the Bluetooth connection to be a bit of a pain. I also have a Bluetooth headset, and switching between the head unit and the head set was too much of a pain.

    I fitted it so I could stream music via Bluetooth from my iPhone, but found the sound was too laggy. I think this was the phone rather than the head unit though. When it was connected it behaved pretty well for voice calls.

    That all said, it does sound awesome. Really impressive for the price.
     
  3. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    alright Gaz....this is were iv cocked up..i got into Sony's online help and iv got the door cards off...and yep the phone / voice only comes through the front speakers /the tweeters....i had him scratching his head :))
    the steaming...well i'll give it ago but i'll probably just use the old fashioned mp3.
    so i need to put the door cards back on now and see if the guys right..the rest im just going to have to work out (theres a lot on it)...the sound tho....very good ..its just going to need the speakers upgrading at some point s:s
     
  4. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,226
    Likes Received:
    9,380
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    I may have the answer to this somewhere. If its what I think it its, It's the pin outs on the iso connector.

    let me have a look through my old
    Iphone and see if I can find it later after I've got some sleep...

    Posted using Tapatalk on my Android Samsung Galaxy SII
     
  5. badman gee

    badman gee Guest

    plug a mini usb stick in the front. thats what i do! (for music)

    s:mrgreen
     
  6. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    ok Gaz cheers..

    thats what i'll end up doing badman...its all good s;)
     
  7. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,226
    Likes Received:
    9,380
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    I managed to find the note I made, but it's possibly not the same issue! The problem I had was that the stereo wouldn't play through all the speakers unless I had Traffic Announcements turned on - not sure if this covers the Bluetooth or not. It says below it doesn't happen on CD or iPod but It did on mine! This isn't really a problem unless you don't want the TA switching on all the time!

    It says in th

    Background: The head unit is being too clever and sending a signal to raise an auto antenna when you want to listen to the radio, but not CD or iPOD as the antenna is not needed. If you set the head unit to break in with traffic information it needs the antenna, so the remote signal is there.

    The issue you have is that the ISO to BMW adapter you are using connects the BMW remote wire (used by both antenna and amplifier) to the auto antenna wire on your new head unit and not the amp remote power lead.

    The manual for your radio will show you which is the amp remote lead and you need to splice this into the ISO adapter so it connects to the white wire on the BMW radio connector.
     
  8. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    cheers Gaz i'll keep an eye open for it happening s;)
     
  9. MAURICE THE MARTIAN

    MAURICE THE MARTIAN Zorg Guru (V)
    Supporter

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,879
    Likes Received:
    2,138
    Trophy Points:
    187
    Location:
    Tameside-via Mars...or..SK16.
    Model of Z:
    Z4 3.0SE AUTO
    All this fiddling and messing about wouldnt it be easier just to drive the the bloody car.
    Afterall thats what you bought it for :D :D :D
    :ymalien:
     
  10. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    its gota be right mozza............ ;)
    cant drive it at the mo anyway...the o ring on the expansion tanks leaking...
     
  11. MAURICE THE MARTIAN

    MAURICE THE MARTIAN Zorg Guru (V)
    Supporter

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,879
    Likes Received:
    2,138
    Trophy Points:
    187
    Location:
    Tameside-via Mars...or..SK16.
    Model of Z:
    Z4 3.0SE AUTO
    Excuses,excuses
    `1`ve got a leaky ring too,but i still manage to drive :D
    :ymalien:
     
  12. swamper

    swamper Zorg Guru (V)
    Supporter M Power

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    815
    Trophy Points:
    181
    Location:
    Mossley
    Model of Z:
    z3m
    shurup im ill.......... :ymsick: