Welcome to ZRoadster.org - BMW Z1 Z4 Z8 Z3 Forum and Technical Database

If you want to join in with the discussion, and see the areas which are available only to members then sign up now!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oil reset tool

Discussion in 'Z3 M Roadster & Coupé' started by z3cade, Mar 24, 2014.

  1. z3cade

    z3cade Zorg Guru (III)
    East Anglian Crew

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    137
    Location:
    Peterborough
    Hi guys,

    I've had the oil and filter changed today in the M.
    I'm having trouble resetting the green bars on the dash.

    I have a reset tool and I've tried plugging it in then turning the ignition to position 2 ( ignition on )
    Then pressing the green oil reset button. The green light stays on for around 3-4 seconds then goes out on the tool but nothing happens.

    I'm i doing it right?

    Its cheesing me off as I've reset the brake fluid clock timer using the same method. Did it on first the first attempt.

    It's making me wonder if its my reset tool.
     
  2. t-tony

    t-tony Zorg Expert (I)
    Supporter British Zeds #ZedShed

    Joined:
    Dec 31, 2013
    Messages:
    32,229
    Likes Received:
    15,160
    Trophy Points:
    220
    Location:
    Torksey Lock,Lincoln, England
    Model of Z:
    Z4 3.0 Auto
    I can check with my re set tool tomorrow Liam, just going out to darts match.

    Cheers Tony. Will pm you tomorrow re Hard Top.
     
  3. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,233
    Likes Received:
    9,437
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
  4. z3cade

    z3cade Zorg Guru (III)
    East Anglian Crew

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    137
    Location:
    Peterborough
    No haven't tryed Mikes way but will give it ago if I cant get it working.
     
  5. z3cade

    z3cade Zorg Guru (III)
    East Anglian Crew

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    1,980
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    137
    Location:
    Peterborough
    Sorted. Tryed it again today and after a squirt of wd40 on the plug it worked ;)

    Must have been a dry contact
     
    • Like Like x 3