Welcome to ZRoadster.org - BMW Z1 Z4 Z8 Z3 Forum and Technical Database

If you want to join in with the discussion, and see the areas which are available only to members then sign up now!

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New roadster owner needs help eep_2

Discussion in 'Z3 Roadster & Coupé' started by mcheeb, Aug 29, 2013.

  1. mcheeb

    mcheeb Regular Member

    Joined:
    Aug 29, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a eep_2 error with no tach, temp, fuel or odo. Former owner says it has been doing this on and off and says may be fuse box related but I dont think so. Can anyone point me in the right direction?
     
  2. GazHyde

    GazHyde The Gaz Monkey
    Staff Member Administrator Global Moderator British Zeds

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    15,216
    Likes Received:
    9,355
    Trophy Points:
    226
    Location:
    Newbury, Berkshire
    Model of Z:
    BMW Z4 3.0Si Sport
    Welcome mcheeb!

    Issue with the instruments can be caused by the wiring getting damaged behind the instrument bin. There is a section of the harness which can rub against one of the supports.

    It's relatively easy (although fiddly) to remove the instrument bin to inspect them, if you are ok with a screwdriver! It's a couple of screws and can then be carefully slid out without taking the steering wheel off. You can then inspect the wiring.

    There are of course other potential causes such as a faulty instrument cluster!

    Gary
     
  3. mcheeb

    mcheeb Regular Member

    Joined:
    Aug 29, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks, that will be my first project, taking out the cluster looks pretty easy. Do you know if a new cluster has to be flashed for vin and odo ?
     
  4. Aceman

    Aceman Moderator
    British Zeds 3rd Party Trader

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Messages:
    2,221
    Likes Received:
    714
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Wakefield
    Model of Z:
    ///M Roadster
    I think if you have to replace the instrument cluster especially with a second hand one then the highest reading between the ecu and new cluster will be displayed but there will also be a tell tale dot on the digital display which indicates there is mileage discrepancy between the two.
     
  5. mcheeb

    mcheeb Regular Member

    Joined:
    Aug 29, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well I found absolutely nothing wrong with connectors or wiring behind the cluster. Also just got a Bav Tech kit and it will not connect to any modules whatsoever, so I guess my problem goes pretty deep, off to the dealer next week.